Vår bærekraftsfilosofi

I 2024 har vi i Kjerringa me’ Straumen jobbet hardt mot å bli en sertifisert Norsk Økoturisme bedrift. Vår filosofi har alltid vært å være bærekraftige, noe som vi viser gjennom å gi nytt liv til bruktskatter i vår kafédrift – fra kopper og fat til innredning. Vi ønsker å redusere vårt fotavtrykk ved å minimere matsvinn, kompostere avfall og bruke miljøsertifiserte produkter og tjenester.

Økoturisme er en grunnleggende filosofi i alt vi gjør. Dette betyr at vi alltid verdsetter godt vertskap og gode opplevelser for våre gjester. Hos oss tilbyr vi opplevelser for kropp, sjel og gane, der møtet mellom mennesker står i sentrum av vår filosofi.

Ved å bruke Klokkarstu som vårt lokale, bidrar vi til å bevare denne verneverdige bygningen gjennom aktiv bruk. Vi formidler kulturhistorie ved å fortelle om Klokkarstus historie, vår gründerhistore og vår bærekraftsfilosofi. I tillegg er vi stolte formidlere av lokalhistorien i Straumen sentrum gjennom vår historiefortelling.

Som medlem av Den Gyldne Omvei bidrar vi aktivt til et mer bærekraftig lokalsamfunn. Vi legger stor vekt på å bruke lokale råvarer i matlagingen, med produkter fra flere produsenter i nærområdet. Gjennom nært samarbeid med aktører i Inderøy og Den Gyldne Omvei styrker vi nettverket og samarbeidet i lokalsamfunnet.

Gjennom illustrasjoner av Magne Taraldsen har vi fanget essensen av de ulike bedriftene vi samarbeider med, på en humoristisk og kreativ måte.

Egg og baluba

Kjerringa bruker egg fra våre fine naboer Egg og baluba i flere av våre søte smaker, i våre hjemmelagde rundstykker og i En smak av Inderøy.



Gangstad Gårdsysteri

Kjerringa selger nydelig is fra Gangstad Gårdsysteri, samt har deres salatost, som vant sølv i VM i ost i 2023, i En smak av Inderøy.

Ysteriet fikk også tildelt bærekraftsprisen fra Sparebank i SMN under Matfestivalen i Trondheim i 2023.

Inderøy Slakteri

Spekepølse og hamburgerrygg fra Inderøy Slakteri er en av de mangfoldige smakene kjerringa har i En smak av Inderøy.

Berg Gård

Kjerringa bruker honningsennep fra Berg Gård i potetsalaten ved både vår elg- og fiskeburger, samt en av deres spekepølser i En smak av Inderøy.
Berg Gård er en sertifisert Miljøfyrtårn, og arbeider mot å være en mer bærekraftig bedrift.


Inderøy Gårdsbryggeri

Kjerringa serverer flere av produktene til Inderøy Gårdsbryggeri.
Gårdsbryggeriet er sertifisert både Miljøfyrtårn, og arbeider målrettet mot å bli en mer bærekraftig bedrift. De er også sertifisert som et Bærekraftig Reisemål.


Inderøy Mosteri

Kjerringa selger og serverer flere produkter fra Inderøy Mosteri, blant annet eplemosten «Zari» som i 2022 vant årets produkt i åpen klasse under Trøndersk Matfestival.



Surf Kombucha

Kjerringa selger og serverer flere produkter fra Surf Kombucha.




Honningdama

Kjerringa bruker honning fra Honningdama i vår lune pai og i potetsalaten ved vår elg- og fiskeburger.

Vi verdsetter godt vertskap og er opptatt av å leve i øyeblikket!

I vårt arbeid med å oppnå sertifisering som Norsk Økoturisme-bedrift, har vi sammen med våre ansatte besøkt våre samarbeidspartnere i nærområdet for å lære om deres drift og arbeid mot å være bærekraftige bedrifter.